Автомобилната федерация награди призьорите си, Мирослав Ангелов вдигна три шампионски купи

Призьорите от различните шампионати под егидата на Автомобилната федерация на България получиха своите трофеи на специална церемония. За първи път в историята на автомобилните спортове в България националната федерация направи с ограничено присъствие традиционната шампионска гала.

Вместо в зала „София“ церемонията за връчването на призовете бе по график за дисциплините в офиса на федерацията.

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев от великотърновския клуб „Мегапорт рейсинг“ станаха шампиони в рали и рали-спринт през годината. Мирослав Ангелов спечели хеттрик, взимайки и първото място в скоростното първенство на планинските изкачвания.

Така лидерът на великотърновския автомобилен клуб е първият след легендарния старозагорски пилот Георги Петров, който в 1994 г. насам става победител в три от коронните български автомобилни дисциплини.

За следващия сезон Мирослав Ангелов планира участия на макадам с автомобила си „Шкода Фабия R5 Evo”.

„Закупихме окачване за макадам и ще караме в този тип състезания в Румъния. Ако календарът в гръцкото първенство не се засича с нашия, ще участваме и там“, коментира в столицата Мирослав Ангелов. Тройният шампион в ралитата, спринта и в планинските изкачвания планира и участие в WRC Хърватска през април 2021 г.

Снимка: Асен Илиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.