69 четения

Коледен поздрав от Мариана Бояджиева и Михаил Михалев

Уважаеми жители на област Велико Търново,

Коледните и новогодишните празници са очаквани с радост от малки и големи. В тези дни обаче ние си правим равносметка. Ковид-19 промени живота ни, донесе страдания и несигурност. Хиляди хора преминаха през болестта, много наши съграждани загубиха битката с коронавируса.

Благодарим на всички лекари, медицински сестри, санитари, доброволци и тези, които са на първа линия, за проявения кураж, професионализъм и човечност. В тези тежки месеци съпричастността, милосърдието и дарителството придобиха голям смисъл.

Но 2020 година не беше трудна само заради световната пандемия. За повечето хора тя беше свързана с лишения, социални ограничения и липса на положително отношение от повечето институции. За много българи социалната изолация не започва в началото на 2020 година, а много по-рано. Защото финансовата криза в българските семейства е повсеместна. Липсата на достатъчно доходи води до редица ограничения, които няма да свършат с края на пандемията от COVID-19.

Вярваме, че заедно ще се противопоставим на неравенствата, ще поискаме промяна в управлението, за да има по-добри възможности за живот на децата, младите и възрастните. Само обединени ще бъдем достатъчно силни, за да градим своя общ дом без компромиси.

Нека на Бъдни вечер и Коледа да се благословим по стар български обичай. Нека посрещнем Новата година с вяра и тя да донесе здраве и повече радост в домовете ни, да бъде изпълнена с добри начинания и полезни дела!

Време е за ново начало!

Време е за нови надежди!

Време е за нови хоризонти!

Мариана Бояджиева, председател на Областния съвет на БСП – Велико Търново

Михаил Михалев, председател на Общинския съвет на БСП – Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *