2021 г. започва с добра новина за коронавируса – драстично намаляват заразените в областта

ДРАСТИЧНО Е НАМАЛЕНИЕТО НА СЛУЧАИТЕ НА COVID-19 в региона. Локдаунът доведе до 132 инфектирани на 100 000 души. Все още обаче регионът е в червената зона по заразени.

Спад е отчетен при заболелите медицински лица, които са на първа линия в борбата с пандемията. Общо 32 медицински специалисти са диагностицирани в първите дни на януари, като от тях 12 са лекари, 13 – медицински сестри, 6 санитари и един е представител на друг вид медицински персонал.

Само 4 учители са инфектирани, а случаите на ученици с коронавирус са 3.

В лечебни заведения са настанени 107 души, а в домашни условия терапия провеждат 436 души. Излекуваните вече са 3629, като общият брой на диагностицираните от началото на пандемията до момента в областта е 4457.

В понеделник от Регионалната здравна инспекция съобщиха за още една жертва на заразата. Битката с болестта е загубила 66-годишна жена. Починалите са общо 285.

Все още лидер в негативната класация по заболеваемост в областта е община Велико Търново със 172 инфектирани. На второ място е Павликени със 109 случая, а трета е Горна Оряховица със 108 болни. Най-спокойна е ситуацията в Златарица, където има регистриран само един диагностициран.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *