Девет контролни срещи подреди „Локомотив“, среща отбори от първите три нива във футбола ни

На 7 януари (четвъртък) ще започне подготовка горнооряховският ,,Локомотив” за пролетния полусезон във Втора лига. Първата тренировка на отбора е от 14:30 часа на градския стадион.

,,Подготовката ни ще протече в домашни условия, като до края на тази седмица момчетата ще преминат медицински прегледи и тестове за COVID-19. Ще тренираме до 15- ти този месец без прекъсване, за да може футболистите да възстановят оптималното си физическо състояние. В подготовката ще наблегнем на контролите и в продължение на две седмици ще изиграем по три мача в цикъл сряда-петък-събота. През лятото отбора изигра много малко проверки, заради наложената карантина за COVID-19 и влезе в първенството неподготвен и небалансиран. Задачата пред треньорския щаб е да дадем шанс на по-голяма част от футболистите и в игрова обстановка да изчистим грешките при изпълнение на поставените тактически задачи. Нашето желание е те да изиграят повече мачове и да свикнат един с друг. В контролите ще се срещнем с по-силни и по-слаби съперници, като играчите ни ще имат поставени различни задачи. Дано времето да е с нас, за да се подготвим добре и да изиграем всички предвидени мачове. Ще търсим прилични терени за подготовката, съобразени със зимните условия. Ние ще наблегнем на тактическата и физическата подготовка и ще избистрим състава. С привличането на Иван Пенев ще имаме повече стабилност в отбора, а това ще ни даде различни опции в състава!”, коментира спортно-техническият директор на горнооряховския клуб Георги Иванов.

ОФК „Локомотив“ започва проверките на 15 януари (петък) срещу ФК „Литекс“ (Ловеч). На 20- ти (сряда) съперник е ФК „Загорец“ (Нова Загора), а на 23- ти (събота)- ФК „Локомотив 1929“ (София). На 27- ми януари (сряда) „железничарите“ ще премерят сили с „Дунав“ (Русе). За 28- ми или 29- ти се уточнява съперник, като най-вероятно това ще е „Спартак“ (Плевен). На 30- ти януари (събота) локомотивци срещат „Спартак 1918“ (Варна), а на 3- ти февруари (сряда) се изправят срещу ПФК „Черно море“ (Варна). На 5- ти февруари петък) горнооряховчани  играят с ОФК „Павликени” (Павликени), а на 6- ти (събота) с втория тим на ПФК „Лудогорец 1945“ (Разград).

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.