„Етър ВТ” губи талант поне за два месеца, от клуба мълчат за селекцията

„Напролет ще ме интересува резултатът, не играта“, заяви Александър Томаш

 

Полузащитникът Стелиян Добрев е получил контузия и ще пропусне подготовката и началото на пролетния дел от шампионата. Ненавършилият още 18 години халф е счупил костица в ходилото по време на крос в родното си Севлиево през паузата. За него се появиха публикации, че е искан от столичния „Славия“, като дори бе обявен за новия Филип Кръстев.

След последния мач за годината с ПФК „Монтана“ бяха освободени шестима футболисти, до момента не са обявявани попълнения и не са потвърждавани или отхвърляни официално спряганите в медиите имена. На „Ивайло“ последователно бяха изпращани Дани Младенов, който разтрогна договора си с „ЦСКА-1948”, Симеон Мечев, напуснал „Септември”, както и на миналите през ЦСКА Александър Тонев, Михаил Александров и Мартин Тошев. Вчера се появи информация и за игралия силно миналата пролет с виолетовия екип нападател Тонислав Йорданов, който през есента не получава минути в ЦСКА.

„Разговарям с много футболисти. Това е най-важното и съм се насочил в тази посока. Всичко зависи от това дали ще вземем точните и нужните хора. Знаете, че периодът е много труден в момента с оглед това, че ни предстои зимна селекция и има пандемия. Нищо чудно да се разделим с още футболисти, но всичко зависи от това какво може да привлечем. Има футболисти, с които сме в напреднали преговори, но няма да кажа имена, докато всичко не стане официално. Обърнал съм се към българи, но наблюдавам и футболисти от чужбина. Всеки един треньор желае още на първия ден всички футболисти, които той е искал, да започнат подготовка, но съм убеден, че това е много трудно и може да се случи само в определени отбори. За мен най-важното е максимално бързо да привлечем тези футболисти, които искаме. Дали ще успеем за първата тренировка, не мога да кажа, но естествено, че ще има такива играчи, които ще се присъединяват към отбора, след като подготовката започне.

Важното е какъв обем от работа ще извършим по време на подготовката. За мен е важно да покажа, че един треньор трябва да умее да бъде гъвкав, когато трябва да играе за резултат. Едно от нещата да поема “Етър” беше това. Аз съм убеден и вярвам, че ако в подготовката тръгна да изграждам стил и начин на игра, на мен ще ми трябва време, а “Етър” няма време. “Етър” се нуждае от всяка точка във всеки един мач. Няма да променям почти нищо. Ще се интересувам от резултата. Няма да ме интересува играта“, коментира старши треньорът Александър Томаш.

Футболистите на „Етър ВТ“ се събират днес за подновяване на тренировъчния цикъл след празниците. Първо ще бъдат направени задължителните PCR тестове, впоследствие и функционалните изследвания на играчите. Тимът ще бъде на предсезонен лагер в село Ягода от 18 януари, като ще остане там до края на месеца. На този етап са предвидени шест проверки. Първата контрола на „виолетовите” ще бъде на 15 или 16 януари срещу „Спартак” (Плевен). След това предстои проверка срещу „Берое” на 20 януари, а три дни по-късно „виолетовите“ играят срещу „Ботев” (Пловдив). За 26 януари съперникът предстои да бъде уточнен,а мачът срещу „Септември” (София) е на 29 януари. Последната контрола на „Етър” ще бъде на 5 или 6 февруари в София срещу „ЦСКА-1948” като генерална репетиция за първия официален мач – гостуването на шампиона „Лудогорец” седмица по-късно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *