116 четения

Фондация „Ген. Протогеров“ дари 150 кг. хранителни продукти на бездомни и инвалиди

ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА ФОНДАЦИЯ „ГЕН. ПРОТОГЕРОВ“ ОСИГУРИ ХРАНА ЗА ДОСТОЙНО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВА ГОДИНИ НА ДЕСЕТКИ ХОРА, които са в тежко финансово положение и нямат възможност да подредят празнична трапеза. Благодетелите дариха общо 150 кг. хранителни продукти, дезинфектантни и други стоки от първа необходимост на приюта за хора на Христо Атанасов в Леденик и трудово устроените в производствената кооперация на инвалидите „Царевец“.

 

„Задълбани в проблема с коронавируса сякаш малко забравихме, че има хора, който имат труден живот и без това. Хора, на които съдбата по презумпция им е стоварила тежък камък на гърба, без да се интересува от пандемии. Хора, които ще продължават да се борят и след като тази болест си замине.

Вярваме, че сме им подали ръка в този труден период и сме им показали, че не са забравени. Дано следващата година е по-благосклонна към тях”, споделят от организацията.

 

Добротворците лично връчиха даренията на двете места, при спазване на противоепидемичните мерки. Социално слабите хора получиха пилешко месо, леща, олио, боб, вафли, плодове и т.н.

“Искрено вярваме, че сме им донесли топлина в сърцата”, допълва от фондацията.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *