Как да пресметнете колко данък за колата дължите

Данък МПС за 2021 г. вече може да се плаща в София

Чрез електронния калкулатор: https://cartax.uslugi.io/ всеки собственик на автомобил в София може да изчисли какъв данък ще дължи за автомобила си за 2021 г. Формулата, по която се формира данъкът, включва годината на производство, мощността и екологичният стандарт на колата.

861 столичани са платили в първия ден до обед данъка за автомобилите си за 2021 година, съобщиха от дирекция „Общински приходи“.

Гражданите могат да погасяват задълженията си във всеки от районните данъчни отдели на София, чрез посредници или онлайн на адрес https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf .

Най-нетърпеливият столичанин е внесъл дължимото чрез онлайн банкиране още в 00,40 часа на 4 януари. Първият, платил на каса, пък го е направил в 8,33 ч, а първото онлайн плащане през сайта на Столичната община е извършено в 9,30 ч.

Срокът за ползване на 5% отстъпка от данъка върху колите е 30 април 2021 г. Отстъпката се прави, ако цялата дължима сума се внесе наведнъж. Ако сумата се плаща на части сроковете са: 30 юни – първа вноска и 31 октомври – втора вноска.

 

istock
Кампанията по плащане на данък недвижими имоти и такса смет в София ще започне през февруари.
Източник: паритени.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.