Областната болница дава 1,3 млн. лв. за инвазивна техника

С НОВА ИНТЕГРИРАНА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА ЗА ИНВАЗИВНИ ПРОЦЕДУРИ ще се сдобие в началото на 2021 година МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Вече е обявена обществена поръчка за осигуряване на модерната техника, а прогнозната стойност е 1,3 млн. лв. без ДДС. Крайният срок за подаване на офертни предложения от фирми е 21 януари.

Интегрираната операционна система е необходима за нуждите на отделението по съдова хирургия. Тя ще се използва за извършване на високоспециализирани дейности.

Фирмата, която ще бъде избрана за доставка на системата, ще бъде задължена също да монтира и да въведе в експлоатация апаратурата. Освен това трябва проведе обучение на медицинския персонал и да осигури гаранционно обслужване 14 месеца.

Изискванията към техниката са да е нова, произведена след 2016 година или рециклирана след 1 януари 2020 г., с удостоверящ за това специален сертификат.

Това е втората голяма покупка, която ще направи лечебното заведение през новата година. Очаква се да бъдат отворени ценовите оферти за доставка на нов компютърен томограф за нуждите на отделението по образна диагностика. По обществената поръчка са кандидатствали две фирми – софийската „СОЛОМЕД” ЕООД и варненската „ЕЛПАК ЛИЗИНГ” ЕООД. Прогнозната стойност е 664 000,00 без ДДС.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *