Без нови и напускащи в дубъла на „Етър ВТ”, контролните срещи започват на 20 януари

Седем контролни срещи са насрочени на този етап за зимната подготовка на втория отбор на „Етър ВТ“. Първата ще бъде на 20 януари с „Янтра” (Полски Тръмбеш). На 24-ти (неделя) етърци ще срещнат „Пещера” (Галата), а на 27 януари – „Локомотив” (Горна Оряховица). „Локомотив” (Дряново) е съперник за проверката на 6 февруари (събота), а на 10-и ще има мач с ОФК „Павликени”. На 13 февруари “виолетовите“ ще срещнат юношите до 19 години на „Национал” (София). Последната проверка е на 14 февруари (неделя) срещу „Шумен-2007” (Шумен).

Дублиращият отбор на „Етър ВТ” започна подготовката в понеделник за пролетния полусезон в Северозападната Трета лига. Старши треньорът Марин Стефанов изведе 22 футболисти за първата тренировка на терена „Трифон Иванов” до Спортното училище.

Най-младият тим в Северозападната трета дивизия запазва изцяло състава от есенния полусезон, не се очакват промени и нови попълнения. Подготовката изцяло ще премине в домашни условия във Велико Търново.

Основната задача остава обиграване на младите футболисти от школата на „Етър” за прехода им в мъжкия футбол, но и подобряване на играта и мястото в класирането. „Виолетовите” надежди завършиха на 14-а позиция от 18 отбора есенния полусезон.

„Направихме и добри мачове, момчетата показаха, че имат потенциал. На отбора обаче подхожда място в първата половина на класирането”, коментира Марин Стефанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *