Мутафчийски и Мангъров отказаха номинация за „Мъж на годината“

Генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски категорично е отказал да участва в надпреварата за „Мъж на годината“, за която бе номиниран. Генералът не разкри коя е причината да откаже номинацията.

На редовния брифинг самият той обясни, че неприятно се е изненадал от номинацията и не знае откъде е дошла тя.

„Късно снощи неприятно се изненадах и аз от това нещо и първата ми работа днес сутринта бе да изпратя писмо на г-н Радосвет Радев за оттегляне на подобна номинация, която не знам как се е случила и от кого“, категоричен бе ген. Мутафчийски.

В конкурса на Дарик радио в призовата тройка са номинирани Стефан и Максим Иванови – баща и син, прекосили с гребна лодка Атлантическия океан, доцент Атанас Мангъров и генерал Мутафчийски.

Шефът на ВМА не коментира компанията на другия номиниран лекар, чието присъствие буди изумление, още повече на фона на факта, че Мангъров доскоро не беше на първа линия в борбата с коронавируса, а напротив – от самото начало на пандемията призоваваше към стаден имунитет, обявяваше се срещу носенето на маски и изигра роля за разделението на българските граждани за спазването на противоепидемичните мерки.

Часове след това и Мангъров обяви пред dir.bg, че няма да вземе участие.

„Какво значи „Мъж на годината“, първо? По какво ще мерим мъжествеността – по дължина, по дебелина, по какво… Това са пълни глупости. Това да не е порно, че да си мерим мъжествеността. Айде моля ви се…“, каза Мангъров.

Попитан дали думите му означават, че ще се оттегли подобно на Мутафчийски, той каза:

„Какво да продължа, да си мери дължината на моята мъжественост или големината на еди какво. Не се излагайте повече.“

Източник: Дарикнюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.