Покойник се „яви“ в банка, за да „тегли“ пари за кремацията си

Тялото на индийски земеделски работник без семейство е било транспортирано до банката му от негови съседи, които се надявали да получат средствата, необходими за кремацията му, предаде Франс прес, позовавайки се на съобщение от полицията.
Петдесет и пет годишният Махеш Ядав, който няма близки, е починал сам във вторник сутринта в селото си в щата Бихар след продължително боледуване. Тялото му е било открито от съседи часове по-късно, според полицейското съобщение.
Съселяните на Ядав напразно претърсили къщата му с надеждата да открият някакви ценности, с които да заплатят погребението му. В крайна сметка съседите попаднали на спестовната книжка на самотния мъж, според която спестяванията му възлизали на около 1600 долара.
Още същия следобед, „въоръжени“ с книжката и „натоварени“ с тялото на покойника, съседите са явили в банковия клон и го обсадили, докато управителят му не се съгласил да освободи необходимите за кремация средства, казва местният полицай Амрендар Кумар.
„Банката под натиск най-накрая отпусна пари след намесата на местната полиция“, отбелязва полицейският служител.
Шакунтала Девия, съседка на Махеш Ядав, разказва, че той не е притежавал никаква земя, не е получавал държавна подкрепа и не е имало кой да се грижи за него, докато е бил болен в продължение на месеци. По думите на жената съселяните му са му носили храна.
Директорът на „Канара Банк“ Санджеев Кумар на свой ред е заявил, че необичайната ситуация е създала паника.
„Това беше нечувано“, коментира той. „След час им дадох пари (135 долара) и накрая те си тръгнаха с трупа към мястото на кремацията му“, допълва банковият директор.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.