443 четения

Илиян Венков бе избран за управител на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – град Свищов

След проведен конкурс на 05.01.2021 г. и с Решение № 376 от заседание на Общинския съвет – Свищов, проведено на 07.01.2021 г., общинските съветници възложиха управлението на “Многопрофилна болница за активно лечение д-р Димитър Павлович” ЕООД – гр. Свищов на Илиян Венков. С Решението на ОбС – Свищов се възлага на кмета на община Свищов, в законовия срок, да сключи договор с избрания управител, за срок от три години.

Илиян Венков има необходимата квалификация за заеманата длъжност и опит в областта на здравния мениджмънт. От ноември 2019 г. до месец септември миналата година той бе заместник-кмет „Стопанска и финансова политика” към Община Свищов, след което бе избран от Общински съвет – Свищов за временно изпълняващ длъжността “управител“ на Свищовската болница. В следващите три години на новоизбрания управител му предстои вземането на важни управленски решения, относно проблемите на лечебното заведение и успешното справяне с възложената му дейност.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Един коментар за “Илиян Венков бе избран за управител на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – град Свищов

  • 08.01.2021 в 15:45
    Permalink

    Опит, опит, е колко опит да има. Беше две – три години шофьор в МБАЛ – Свищов, след което караше микробуса с медицинските кадри от града, работещи в МБАЛ – Бяла (Русенско). Тук може да е наблюдавал добре работеща медицинска структура. След това по незнайни (?) причини стана заместник кмет в Свищов. От тук – първо ВрИД, а сега Управител! Идва ми да си запея „Чело коте, чело коте книжки…“ Не ме разбирайте погрешно, ама управлението на такава структура, още повече плавно и устремно потъваща като Титаник, каквато е Свищовската болница не е лъжица за всяка уста. И въпреки всичко, ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *