3855 четения

Арестуваните с незаконен „Калашников“ пробвали автомата в пълния с хора кв. „Бузлуджа”

Притежателят на незаконен автомат „Калашников“ със заличени номера остава в ареста. 26-годишният мъж бе задържан заедно с двама негови авери в четвъртък във Велико Търново, след като дръзнал да стреля с бойното оръжие в кв. „Бузлуджа“, който е вторият по големина в старата столица, в срока на условна присъда за грабеж на Бургаския съд. Той и двама негови съучастници бяха разкрити и оковани с белезници на автоспирка на ул. „Никола Габровски“ само час след като гражданин алармирал за стрелбата.

„В четвъртък около 17,00 ч. в полицията е получен сигнал за изстрели с огнестрелно оръжие в района на кв. „Бузлуджа”. Към мястото са изпратени екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Велико Търново. От извършените първоначални действия на полицейските служители е установено, че изстрелите са произведени от лица, возещи с в джип, собственост на 26-годишен мъж от Попово. Автомобилът е с английска регистрация“, обясни на брифинг в събота комисар Христо Христов, зам.-директор на ОД на МВР във Велико Търново.

БЛАГОДАРЕНИЕ НА БЪРЗИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА КРИМИНАЛИСТИТЕ, ВОЗИЛОТО Е СПИПАНО НА УЛ. „НИКОЛА ГАБРОВСКИ” В СТАРАТА СТОЛИЦА. В него пътували собственикът, двама мъже – на 26 години от Горна Оряховица и 23-годишен от Етрополе. И тримата са криминално проявени. На задната седалка е намерен автомат „Калашников” с пълнител и патрони. Мъжете от Попово и Горна Оряховица са задържани с полицейски мерки до 24 часа, а след това са освободени.

„Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на оръжие по чл. 339 от НК. Работата по изясняване на случая продължава. Работи се по множество версии, сред които кражба и опит за продажба на въпросния автомат. Разпоредени са експертизи и се извършват допълнителни разпити”, съобщи наблюдаващият прокурор от Районната прокуратура в старата столица Цанко Ганчев. Заедно с него на брифинга бе шефът на Районна прокуратура Тихомир Шабов и говорителят на институцията Тотко Тотев.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *