5272 четения

Правят „Ритейл парк Горна Оряховица“ с подземен паркинг и площ от над 5800 кв. м

Веригите DM, T-market, JYSK и Pepco оформят новия търговски център в кв. „Пролет“

 

СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ГОЛЕМИЯ ТЪРГОВСКИ КОМПЛЕКС „РИТЕЙЛ ПАРК ГОРНА ОРЯХОВИЦА“. Инвеститор в него е старозагорската компания „Новотехпром“, а съгласувателните процедури вече са в ход, като след тях главният архитект на града ще издаде и строителното разрешение. Целият комплекс ще бъде разположен в кв. „Пролет“ на площ от над 5800 кв. метра в северната част на жилищния район, откъдето ще и подходът.

Комплексът ще се състои от четири магазина, открит паркинг и подземен гараж. Очаква се свои обекти да имат веригите DM, T-market, JYSK и Pepco, като последната вече откри два свои обекта в областния град, единият от които е в МОЛ В. Търново.

ВЛОЖЕНИЕТО В НОВИЯ ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР Е СМЯТАНО ЗА НАЙ-ГОЛЯМАТА ЧАСТНА ИНВЕСТИЦИЯ В ИСТОРИЯТА НА ГРАДА. „НОВОТЕХПРОМ” ООД оперира в сферата на металните изделия, а собственикът й Стефан Шоселов регистрира и първата частна фирма в региона на Стара Загора през далечната 1989 г. В момента той оглавява и тамошната структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Шоселов вече притежава подобни търговски центрове в доста големи български градове, а по-миналата година купи терена за търговския парк, след което взе на търг и общински имот в съседство след решение на Горнооряховския общински съвет, който подкрепи инвестицията. Тъй като общинската земя бе отредена за гаражи, инвеститорът декларира намерение да ги завърши и предаде на собствениците. След одобрението на проекта комплексът може да бъде реализиран за срок от половин година и да заработи още до края на тази. Само от местни данъци и такси в хазната на общината годишно ще влизат близо 500 хил. под формата на данък сгради и такса битови отпадъци.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *