1386 четения

Седмица след завръщането на градина и в училище – трима педагози с COVID-19

ОТНОСИТЕЛНО СПОКОЙНА ОСТАВА ОБСТАНОВКАТА, СВЪРЗАНА С РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА В ОБЛАСТТА. Първата седмица на разпускане на противоепидемичните мерки, през която учениците от първи до четвърти клас се върнаха в учебните заведения, а най-малките малчугани в детските градини и яслите, доведе до заразяването на трима педагози.

Спад има и на заболелите медици в региона. С коронавируса се борят четирима лекари, 8 медицински сестри, един санитар и един представител на друг вид медицински персонал.

В понеделник не са установени нови случаи, а заболеваемостта остава почти без промяна – 120,4 на 100 000 души население. Това се изразява в общо 4598 диагностицирани.

В болнични заведения са настанени 87 души, а в домашни условия се лекуват 329 лица. Голям е броят на оздравелите – 3880.

ВЪПРЕКИ ЧЕ НИВОТО НА ИНФЕКТИРАНИ СЕ ЗАПАЗВА НИСКО, ПРОДЪЛЖАВАТ СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ. Битката със заболяването загубиха двама мъже – на 67 и на 81 години. С тях цифрата на починалите достигна 302. Най-много са издъхналите в т.нар. рискова група – хора над 65 години. Сред жертвите на заразата попадат 12 от потребителите на Дома за стари хора „Венета Ботева“ в старата столица.

Първото място в областта по брой заразени държи община Велико Търново с общо 149 заболели. Следва Свищов със 77, Павликени – 66, и Горна Оряховица с 54 инфектирани.

Според данните на Регионалната здравна инспекция за целия месец декември в областта са регистрирани 1665 случая на COVID-19.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Седмица след завръщането на градина и в училище – трима педагози с COVID-19

  • 12.01.2021 в 10:37
    Permalink

    Предстои ваксинация на всички педагози, но едва 20% искат?! Същевременно постоянно се тръби, че са изложени на риск от заразяване и не желаят да се върне присъственото обучение?! Може ли вечно да се продължава този абсурд???

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *