271 четения

16 000 лв. санкции платиха през последния месец предприятия, нарушили екологичните норми

15 938 ЛВ. СА СЪБРАНИТЕ СУМИ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ ОТ НАЛОЖЕНИ САНКЦИИ ОТ РЕГИОНАЛНАТА ИНСПЕКЦИЯ ПО ОКОЛНА СРЕДА и води във Велико Търново. Преведените средства от глобени фирми и предприятия са разпределени между общините, на чиято територия е установено замърсяването. Най-сериозен приход е отишъл в местната хазна на Стражица – почти 8 000 лв. Следват Свищов с 1600 лв. и Горна Оряховица – 1342,76. Останалите пари са постъпили по сметките на останалите общини.

Екоинспекторите са продължили с контролната си дейност през отчетения период. Извършени са 65 проверки на 57 обекта. От тях 45 са планови и 20 извънпланови инспекции. Издадени са 8 предписания, но няма съставени актове за установени нарушения.

Издадени са 4 наказателни постановления на обща стойност 5300 лв. Глобите са за обекти, които чрез дейността си са превишили нормата за допустими емисии в атмосферния въздух и за заустване на отпадъчни води, които не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения.

През декември са извозени за обезвреждане 230,669 кг пестициди. Складовете са санирани и се снемат от отчет за контрол от РИОСВ.

На „зеления телефон“ пък са подадени три сигнала на граждани. Всички те са свързани с дейността на „Кроношпан“. Измервателният пункт в кв. „Чолаковци“ не е отчел превишаване на нормите за фини прахови частици и т.н.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “16 000 лв. санкции платиха през последния месец предприятия, нарушили екологичните норми

  • 13.01.2021 в 20:09
    Permalink

    че мноого пари са тоова беее, тоочно за заплатите на чиновниците. а щетите са неизмерни..тоова е бкп=герб

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *