2244 четения

Коли без преглед и регистрация от 3 месеца отиват за скрап принудително

Община Велико Търново уведомява собствениците на излезли от употреба автомобили, че процедурата за премахването на тези моторни превозни средства от улици и общински площи се съкращава значително. Това е заложено с промени в нормативната база, приети в началото на настоящата година.

Измененията са в наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства на Министерството на околната среда и водите. Изоставените автомобили са вид отпадък по смисъла на закона за управление на отпадъците, а новите разпоредби оптимизират значително сроковете за тяхното премахване. На такова подлежат автомобили и возила, намиращи се на общински или държавни площи, регистрация е прекратена за повече от три месеца (досега този срок бе две години) и чийто знак за годишен технически преглед е изтекъл повече от три месеца от определената дата за нов преглед (досега – две години).

Заради това притежателите на излезли от употреба моторни превозни средства, попадащи в горните две категории, следва да предприемат действия по тяхното репатриране на площадка за временно съхранение и разкомплектоване. При установяване на изоставени автомобили, отговарящи на горните условия, Общинска администрация ще инициира процедура по тяхното принудително преместване на общинската площадка. Ако в 14-дневен срок след приключване на тази процедура возилото не бъде потърсено, то ще бъде разкомплектовано.

2 коментара за “Коли без преглед и регистрация от 3 месеца отиват за скрап принудително

 • 14.01.2021 в 9:27
  Permalink

  Дано този път да се получи нещо работещо и ефективно. Картала е пълен с такива автомобили.

  Отговор
 • 14.01.2021 в 14:27
  Permalink

  Минете и по селата, няма как да се ходи по някои улици, не само, че загрозяват, замърсяват, а са и опасни, защото разлагащите се елементи влизат в почвата. Понякога се питам, как може Кметовете да обикалят населеното място, което трябва да ръководят, а не виждат толкова много боклуци, почупени кофи за боклук, отпадъци по пътища и тротоари, обрасли с тръни и храсти тротоари и се питам, каква им е функцията…само да вземат кметски заплати … има села забравени от света… мисля, че за честотата и приветливостта на дадено населено място не се искат, кой знае колко пари , а някой да го е еня…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *