107 четения

Велико Търново се бори за безплатни фиданки от акция на Гората.бг

СТАРАТА СТОЛИЦА Е ВКЛЮЧЕНА В ОНЛАЙН АНКЕТА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗПЛАТНИ ДРЪВЧЕТА ЗА ЗАСАЖДАНЕ. Инициативата се организира от платформата Гората.бг. Според условията за участие в седемте града, които получат най-голяма подкрепа в социалната мрежа Фейсбук, ще бъдат разпределени общо 200 000 фиданки. Дърветата ще са медоносни, плодни, паркови и горски.

До момента Велико Търново е събрало вота от близо 1600 души, което го класира на девето място. Временен водач в надпреварата е Шумен с 5500 гласа. Резултатите ще бъде съобщени на 21.02.2021 г.

Организаторите провеждат кампанията с цел да допринесат България да стане по-зелена, красива и благоприятна за обитаване от хората, животните и пчелите.

Гората.бг е инициатива, която се осъществява изцяло от доброволци. Техните усилия са увековечени със засадени 1 млн. фиданки у нас. Групата има за цел да направи необходимото 3 млн. дръвчета да пуснат корени в страната до 2025 г.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимката е илютративна

Един коментар за “Велико Търново се бори за безплатни фиданки от акция на Гората.бг

  • 13.01.2021 в 12:49
    Permalink

    Ако видите с какви огромни камиони изкарват всеки ден , дори и през почивните дни, а сигурно секат и през нощта, от Района на Село Миндя ще ви се свие сърцето. Дано да се намерят добри хора да залесят отново този район, защото ще изпитаме яда на природата скоро. Дай- Боже все повече такива евенти, за да победят използваните.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *