117 четения

Възстановяват плановите операции и прием в болница, но само след PCR тест

Заболеваемостта от COVID-19 в региона спадна под 100 на 100 000 души

 

ТРАЙНАТА ТЕНДЕНЦИЯ КЪМ НАМАЛЯВАНЕ НА СЛУЧАИТЕ НА КОРОНАВИРУС У НАС ДАДЕ ОСНОВАНИЕ на здравния министър проф. Костадин Ангелов да разпореди възстановяване на плановите операции и плановия прием в лечебните заведения у нас. Това обаче ще се случва само след отрицателен PCR тест, като за изследването ще заплаща държавата. Разпускането на мярката ще се случи през новата седмица по искане на премиера Бойко Борисов. Министър-председателят наредил да не се чака краят на месеца, тъй като желаещите да влязат на планови терапии са много.

Плановите операции и прием бяха преустановени през ноември за втори път за 2020 г. след първата вълна от пролетта.

Разпространението на коронавируса в областта намаля на 90,30 на 100 000 души население. В четвъртък са установени 11 нови случая, с което общо диагностицираните стават 4637.

Отлив има и на хоспитализирани. В болници са настанени 77 инфектирани, а 345 се лекуват в домашни условия. 3909 са оздравели.

С фатален край завърши боледуването от коронавирус на 87-годишна жена, с която жертвите на заразата в областта станаха 306.

Под карантина остават 378 души.

Водач по заболели в областта е община Велико Търново, със 142 случая. На дъното на негативната статистика е община Златарица с 5 диагностицирани.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *