8-годишен остана без учебници след пожар в дома му в Димча

8-годишен ученик остана без учебници и пособия след пожар в дома му в Димча. Огънят е лумнал в жилището по обяд и е бил потушен от пожарникарите от Павликени. За щастие, пострадали няма, защото семейството по чудо не е било вкъщи.

Къщата се обитава от 45-годишната Н. Л., която съжителства с 48-годишен мъж и 8-годишното си внуче. Изгоряла е всичката покъщнина, както и учебниците и учебните пособия на детето, което е ученик в ОУ „Бачо Киро“ в Павликени. Първоначалните предположения са, че пожарът е възникнал вследствие на късо съединение, но това не е потвърдено официално. На мястото е имало и полицейски екип. Ден след пожара от училището са заявили готовност да подпомогнат детето с дрехи и учебни помагала. Вероятно ще има и дарения от негови съученици и хора, съпричастни към нуждите на семейството.

По време на пожара бабата била в Павликени с дъщеря си и внучето и другото по-малко дете. 45-годишната баба имала още 7 братя и сестри, а част от тях работели в чужбина. При всяко завръщане си купували къща в Димча и вече имали няколко, в една от които семейството се мести след пожара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *