59 четения

Близо 150 000 лв. са постъпили по дарителската сметка за борба с COVID-19 в Свищов

ОКОЛО 150 000 ЛВ. СА СЪБРАНИ ПО ДАРИТЕЛСКАТА СМЕТКА В ПОЛЗА НА ОБЩИНСКИЯ ЩАБ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА В СВИЩОВ и МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“. Това стана ясно, след като публично бяха оповестени имената на благодетелите, откликнали на апела за помощ на крайдунавската община при овладяването на заразата. Решението за разкриването на дарителите бе съобщено от кмета Генчо Генчев на извънредно заседание на местния парламент.

От общата сума са направени плащания в размер на 144 819 лв. и остават налични 4322 лв. Най-много средства са преведени към свищовската болница – 131 034 лв.

„36 900 лв. са използвани за покриване на медицински нужди. 79 293 лв. са вложени в оборудване на COVID отделението. 7264 лв. са изразходени за лични предпазни средства на персонала, а 6624 лв. – за тестове на пациентите. 955 лв. са платени за лабораторни анализи“, уточни градоначалникът.

Той отчете, че с дарения са заплатени също здравните осигуровки на пациенти в тежко състояние, закупени са лекарства, храна за карантинирани и т.н.

ОТ 24 МАРТ ДО 25 ДЕКЕМВРИ 2020 Г. ПО СМЕТКАТА ДИРЕКТНО НА ЛЕЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ ПЪК СА ПОСТЪПИЛИ 110 535 ЛВ., информира още Генчев.

Здравното заведение е получило материални дарения – медицинска апаратура, предпазни средства, електрически печки и конвектори, вентилаторни печки, спални комплекти, възглавници, одеяла, медицински консумативи и олекотени завивки. Те са осигурени от над 30 физически и юридически лица. Сред тях са депутатът Кирил Добрев, Свищовската академия „Д. А. Ценов“, “Индустриална химия“ ЕООД, сватбен център „My wedding“ – София, „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България” АД и други.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *