53 четения

Доц. Милен Михов, народен представител от ВМРО: „Няма да допуснем гласуване по пощите и увеличаване на секциите в Турция“

„НЕ СМЕ ВЗЕЛИ УЧАСТИЕ В КОНСУЛТАЦИИТЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА, ЗАЩОТО ТОЙ ВЕЧЕ Е ОПРЕДЕЛИЛ ДАТАТА И ТОВА Е НЕГОВО КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО. Няма да допуснем обаче гласуване по пощите, както и увеличаване на секциите в Турция“, заяви зам.-председателят на ВМРО доц. д-р Милен Михов. Той е категоричен, че под привидното милеене за българите зад граница се крият тяснопартийните интереси на ДПС и намерението им е просто да прокарват турското влияние в България, влиянието на Ердоган.

„Именно ние успяхме през 2015 г. да ограничим броя на секциите в Турция и по този начин да ограничим влиянието на Ердоган в българската политика“, припомни доц. Михов.

Той смята, че съвсем методично за пореден път е представена идеята за дистанционно гласуване, този път по пощите, и за премахване на лимита от 35 секции в страните извън ЕС. Всичко това гарнирано с много сълзливи обяснения как трябва да се укрепва връзката с Родината и затова ограничения за гласуване не трябва да има.

Фасадата на тази поредна атака срещу Изборния кодекс е Великобритания, но същността е Турция. Защото, ако разделим 17-те хиляди българи, гласуващи на Албиона, на 35 се получава число под 500 – т.е. една малка за България секция. „Желаещите“ да гласуват в Турция обаче са винаги над 100 хиляди, а потенциално могат да достигнат дори 300. На тях ограничението, което Патриотите извоювахме през 2015 г., им пречи много, затова „патроните“ им започнаха да извозват „избиратели“ през границата с автобуси. Сега със страха от ковид това може да не им се получи.

„Не е чудно, че т.нар. ни „сънародници“ в Турция държат само на гласуването като „връзка с България“. Никой не е чул там масово да се изучава български език например, да се създават училища, читалища, да се изучават народните ни традиции“, допълва народният представител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *