313 четения

ЕВРОПА, БЪЛГАРИЯ, КОРОНАВИРУСЪТ ПРЕЗ 2021 ГОДИНА

Европа, въпреки щетите, нанесени от коронавируса, е стабилна. Разногласията между ЕС и някои от държавите членки не вредят на неговото съществуване и както много пъти съм писала за разочарование на евроскептиците – Евросъюзът няма да се разпадне и при подходящи условия еврото може да замести лева и преди 2023 година.

Трудна за Евросъюза е 2021 година. Година на кармична разплата, на остри думи, на страдание за която от държавите го е заслужила, на пререкания и охлаждане на междудържавни отношения, на малки междудържавни съюзи и разпадането им. Искат или не, на част от европейските държави ще се наложи да променят вътрешната си политика и да се приспособят към правилата на ЕС.

В годината на Меркурий ще изплуват на повърхността всички подмолни и недостойни действия на някои европейски държави – в тяхна полза, но във вреда на ЕС. В това отношение действията на Брюксел ще са крайни.

Що се отнася до новите държави – кандидатки за членство, въпрос, който много вълнува Европа и България, е невъзможно да бъдем самоунизително компромисни към Северна Македония и да им позволим да започнат преговори за присъединяването си към Евросъюза. Тръгне ли процесът на преговаряне, проблемите за Евросъюза ще се увеличат, защото тази, създадена с терор, убийства и кражба на чужда история изкуствена държава – кукувица, ще продължи да снася своите отровни яйца на омразата към всички непризнаващи нейния неръкотворен, сътворен преди Сътворението произход.

Мерките, които се приемат срещу коронавируса, са адекватни, но огромният брой заболели и починали, особено в България, е знак, че на индивидуално и битово ниво не се спазват. Да си играеш на хазарт със смъртта не е най-разумното поведение, но е типично за мнозина.

Януари е месец на емоции за Европейския съюз. Наложи се да бъде взето правилното решение за ваксините и отрезвяването от еуфорията за тяхното повсеместно прилагане, въпреки че е доброволно. Все още неизвестните са прекалено много, преди всичко със страничните последици в дългосрочен план. Много хора ги очакват с надеждата, че след като се ваксинират, ще си живеят стария живот, но ние все още знаем малко за вируса, а 2021 година, подвластна на Меркурий и на вибрация 5, може да ни изненада с неочаквани реакции и последици при използването им. Не на последно място Меркурий, особено в периодите на своето ретроградно движение, ще накаже всеки, дръзнал да печели с цената на човешки животи.

Другата важна задача на ЕС за 2021 година е да стабилизира границите си и да не допуска повече опити на Великобритания да изисква, но да не дава нищо, да отправя твърдения за некоректност от страна на Европа, въпреки че всички сме наясно какво объркване на живота на населението на Острова настана и разплатата между потърпевшите и управляващите ще се задълбочава.

Светлана Тилкова – Алена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *