100 четения

Седмична прогноза за времето

през периода 15 януари 2021 г. – 21 януари 2021 г.

В петък ще има променлива облачност. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между –4° и -2°. Максималните температури ще се понижат и ще са около 0°.

В събота ще бъде предимно облачно с временни разкъсвания на облачността. На много места ще превали слаб сняг. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури още ще се понижат и ще бъдат между -7° и -4°. Максималните температури също ще се понижат и ще са между -4° и -2°.

В неделя времето ще бъде облачно. С прекъсване ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Температурите ще останат без съществена промяна.

В неделя срещу понеделник облачността ще намалява и в понеделник и вторник времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността преди обед в предбалкана. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. От север ще нахлуе студен въздух, минималните температури чувствително ще се понижат и ще бъдат между -12° и -8°. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат около и малко над 0°.

В сряда и четвъртък ще има разкъсана облачност. По поречията на реките и в ниските места ще се образуват мъгли. Температурите ще започнат да се повишават.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще има променлива облачност. Ще духа силен, а по откритите части до бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около -6°. Максималната температура на 2000м ще бъде около -16°.

В събота ще бъде облачно с валежи от слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около -7°. Максималната температура на 2000м ще бъде около -18°.

В неделя времето ще остане облачно, но валежите ще спират. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около -9°. Максималната температура на 2000м ще бъде около -20°.

В понеделник облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен вятър от север. Температурите ще останат без съществена промяна

От вторник до края на периода времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа доумерен вятър от юг-югозапад. Температурите ще се покачват.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *