1409 четения

Добри хора осигуряват дърва за огрев на беден уличен музикант

ЖИТЕЛИ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОЖЕЛАХА ДА ПОМОГНАТ НА УЛИЧНИЯ МУЗИКАНТ ХРИСТО БОЛТАДЖИЕВ, който дори в мразовитото време продължава да свири в центъра на града. Заради минусовите температури минувачите рязко са намалели, а оттам приходите на човечеца секнали. Немотията го докарала до ситуация да не може да си купи достатъчно храна, а камо ли да си позволи отопление, след като се прибере вечер вкъщи.

Бедстващият мъж е родом от Златарица и всеки ден пътува до старата столица, за да заеме „работното си място“. Налага се да изкарва поне по 8 лв. на ден, за да си плати билета до Велико Търново. По време на социализма той бил част от военен оркестър, но заради влизане в кола с чужда регистрация, докато бил облечен в униформа, се сдобива с уволнение.

„Христо ни сподели, че е много отчаян, защото едва събира пари за храна и е невъзможно да спести нужната му сума, за да си купи дърва за огрев. Затова му се налага, когато вечер се прибере в тях, да продължи да стои на студено. Молбата ни е към всички, които в момента имат възможност да помогнат – да пускат по някое левче в кутията му, когато минават покрай него“, призоваха в социалната мрежа Фейсбук преди два дни от търновския клуб „ТАМ“.

На апела за помощ веднага реагираха благодетели. Борис Билчев предложи да заплати необходимото количество дърва за огрев, а Теодор Денев – да ги превози до дома на музиканта.

Други съпричастни към тежкото финансово положение на Христо пък пожелаха директно да му преведат дарения по банкова сметка.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *