949 четения

50 лв., ако ни вдигне паякът, 20 лв. – ако ни сложат скоба

Планират завишението независимо от големия недостиг и липсата на алтернатива за спиране и паркиране в старата столица

 

НОВИ, ПО-ВИСОКИ САНКЦИИ ЗА ПРИНУДИТЕЛНО ПРЕМЕСТВАНЕ НА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАЛИ МПС И ЗАДЪРЖАНЕ НА КОЛИ В ПЛАТЕНИТЕ ЗОНИ, в случай че водачите им не са платили такса, предвиждат великотърновските общинари. Предложението е на шефа на общинската фирма „Организация на движението, паркинги и гаражи“ Иван Ламбов, а за него има положително становище от кметския екип, но крайната дума ще имат на предстоящата си сесия общинските съветници, които ще разглеждат и бизнес план за развитието на местната фирма, която контролира паркирането.

Вместо досегашните 42 лв. е предвидено санкцията за паяка да стане 50 лв. Освобождаването от скобата пък скача от 15 на 20 лв. Според Ламбов основна причина за повишението е скокът на минималната заплата и осигуровките, като сегашните цени са калкулирани на близо два пъти по-ниско минимално възнаграждение. Освен това той е приложил и справка, в която се вижда, че плануваните за старата столица цени са аналогични с тези в доста български градове.

317 ХИЛ. ЛВ. ПЛАНИРА ДА ПОЛУЧИ ОТ КРАТКОВРЕМЕННОТО ПАРКИРАНЕ В ПЛАТЕНИТЕ “СИНИ“ ЗОНИ ФИРМАТА „Организация на движението, паркинги и гаражи“ през 2021-ва независимо от ограничения туризъм. Към момента компанията поддържа 16 платени зони с 615 места в тях, но съвсем скоро ще добави и нови 11 позиции на местната улица „Цанко Церковски“.

В местния парламент ще се коментира и наболелият въпрос за банки, няколко избрани хотела и фирми, които имат права върху места за платено паркиране само за техни нужди извън обществените зони. Подобна привилегия обаче много други нямат, а темата неизменно се повдига, без обаче да има окончателно решение или ясни критерии, които да важат за всички. В момента по този начин се експлоатират 44 места във всички точки на старата столица.

Стилян НАЙДЕНОВ

Един коментар за “50 лв., ако ни вдигне паякът, 20 лв. – ако ни сложат скоба

  • 18.01.2021 в 9:22
    Permalink

    Улиците да не са ви бащиния ?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *