171 четения

9306 лв. събраха благодетели във Велико Търново за животни в нужда

Осигуряват безплатни кастрации за бездомни женски котки

УСПЕШНО ПРЕМИНА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯТ БАЗАР НА ОРГАНИЗАЦИЯТА „ПРИЯТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ ВТ“, който се проведе в една от къщичките от коледния базар в парка „Марно поле“ през декември. Инициаторите отчетоха, че са събрани 9306,77 лв., което е с 1150 лв. повече от общата сума, набрана по време на същата акция през 2019 г. Според тях проявената щедрост се дължи на това, че базарът е продължил 4 дни повече от обичайното, а също и на голямото количество дарени ръчно изработени декорации, които били много търсени и продавани.

От „Приятели на животните ВТ“ уточняват, че 6300 лв. ще бъдат оползотворени за безплатни кастрации на безпризорни женски котки. С тях ще бъдат осигурени 90 талона и на всеки желаещ да получи такива ще се дават максимум по два. Записването става във Фейсбук страницата на организацията. Очаква се интересът да е голям, тъй като миналата година кандидатите за ваучери били десетки. Сега ще могат да се обхванат повече котки, тъй като броят на талоните е с 20 повече. Те ще се раздават от следващата седмица и трябва да се използват до 28 февруари.

2000 ЛВ. ЩЕ ОТИДАТ ЗА ОБЩИНСКИЯ ПРИЮТ ЗА КУЧЕТА В ШЕМШЕВО.

„Надяваме се тази година най-накрая да осъществим идеята за изграждане в приюта на заграждение за свободно пускане за разходка на кучетата. Имаме изготвен проект от строителен техник и събираме средства вече три години, тъй като се оказа, че изцяло ние ще трябва да покрием разходите за това заграждение. Сега епидемиологичната обстановка и времето трябва да позволят и ще действаме, но ще имаме нужда от доста доброволчески труд“, уточняват от организацията.

Със 700 лв. от общата сума ще бъде платено лечението на пострадали бездомни животни, с които групата се е ангажирала.

300 лв. са дарени на приюта в Разград, откъдето били предоставили за продажба на коледния базар благотворителни календари и магнитчета.

1130 лв. пък е резултатът от другата благотворителна акция на „Приятели на животните ВТ“ – „Жълти стотинки за живот“. Така с монети организаторите успели да платят терапията на няколко бездомни четириноги.

Екипът на организацията е помогнал на над 130 животни от областта през 2020 г.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *