58 четения

Коза и куче градоначалници събраха средства за детска площадка

Коза и куче, избрани за кметове, допринесоха за събирането на средства за обновяването на детска площадка в град в щата Вермонт, САЩ, предаде Асошиейтед прес.
Странната идея да се организират избори за животински кметове с цел да се съберат средства и същевременно да бъде привлечено вниманието на децата към инициативата, е на местния общински управител.
През 2018 г. жителите на Феър Хейвън избират за свой почетен градоначалник козелът Линкълн от породата Англо-нубийска коза. Рогатият кмет е допринесъл за събирането на около 10 000 долара.
Приносът на настоящия градоначалник – кучето Мърфи от породата Кавалер Кинг Чарлз шпаньол, възлиза на 20 000 долара. Градът, който в действителност няма истински кмет, а се ръководи от общинския управител Джоузеф Гънтър също се включва със сума от 20 000 долара.
Стопанката на Мърфи, Линда Бейкър, споделя, че когато към нея се обръщат с идеята питомецът й да се „впусне в политиката“, тя решава, че ще е достатъчно лесно да се изкарат пари от тениски. Жената обаче си прави сметката без коронавирусната пандемия. Тогава Линда решава вместо тениски да предлага предпазни маски. Досега стопанката на косматия кмет е изработила 1000 и планира да направи още толкова до празника Свети Валентин. Сумата от продадените маски надхвърля 5000 долара. Още толкова Бейкър е събрала от разиграване на предметна лотария.
Иронията в цялата история е, че градоначалникът Мърфи не е добре дошъл на детската площадка, тъй като не се допускат кучета, и дори е поставена табела, обозначаваща забраната.
„Мърфи ще разреши проблема си с града. Той смята да оспори тази забрана“, казва през смях стопанката му Линда Бейкър.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *