Някои страни в Европа разхлабват мерките, докато други ги затягат

Най-много са заразените в Съединените щати и Индия, а от Европа – във Великобритания и Франция

Близо 95,5 милиона са потвърдените случаи на коронавирус в световен мащаб, почти 2 040 000 са починалите. Най-много са заразените в Съединените щати и Индия, а от Европа – във Великобритания и Франция.

Някои от страните въвеждат още по-строги мерки и карантини, докато други започват да облекчават ограниченията, след подобряване на епидемиологичната обстановка.

Обединеното кралство разширява от днес кампанията си за ваксиниране срещу коронавируса.

В страната влиза в сила карантина за всички пристигащи, за да се избегне внасяне на нови варианти на заразата. От тях се изисква да представят и отрицателен тест за коронавирус.

Правителството си е поставило за цел до средата на февруари да бъдат ваксинирани 15 милиона души.

В Русия също започва масова ваксинация срещу коронавируса. Руснаците ще могат да си поставят безплатно една от двете регистрирани в страната ваксини – „Спутник V“ и Епивакорона.

istock
В Гърция отварят моловете и търговските обекти, които бяха затворени преди повече от два месеца. Запазват се обаче голяма част от мерките, като вечерния час, забраната за напускане на района на местоживеене, изпращането на телефонно съобщение при излизане от дома.
Междувременно Австрия съобщи, че удължава карантината до осми февруари.

Допълнителни ограничения влизат в сила и в Швейцария. Сред мерките са затваряне на магазини, продаващи стоки, които не са „основни“, и ограничаване до 5 души на участниците в обществени и частни прояви.

Словакия налага строги ограничения за придвижването и въвежда още масово тестване като част от усилията за борба с коронавируса. Жителите ще имат нужда от отрицателен резултат, за да могат да пътуват до работа.

Източник: паритени.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.