278 четения

8 лични неща, които НИКОГА не бива да споделяш

В манталитета на българите е заложено да разказват целия си живот и проблемите си, дори понякога още на първа среща с почти непознат човек. Има неща обаче, които трябва да пазиш само за себе си и за семейството си, но никога да не споделяш с приятели и познати.

1. Проблемите във връзката ви – много хора биха се зарадвали на това, че любовта ви не е перфектна и имате своите трудности с любимия човек. Някои недоброжелатели дори биха се възползвали от положението и биха могли да се опитат да отмъкнат човека до вас. А всяка връзка минава през трудности, с които само вие и вашия партньор трябва да се справите.

2. С колко пари разполагате – личните финанси са лична ваша работа и никога не бива да се хвалите или пък да се оплаквате колко с колко пари разполагате. Има хора, които веднага биха ви поискали заем или просто биха завидели на това, което притежавате, а пък те нямат.

3. Броят на партньорите ви – любовта и броят партньори, които сте имали, е информация, която трябва да засяга само вас самите. Дори понякога е добре да не говорите за това и с човека, с когото сте в момента – няма никакъв смисъл и тази информация не носи стойност на връзката ви.

4. Какво правите с половинката ви… – в леглото. Да, точно така! Много хора се изкушават да споделят пикантни подробности за сексуалния си живот, което е непристойно и неуважително към човека до тях.

5. Семейни конфликти – никога не споделяйте дразгите и неразбирателствата, които имате с близки и роднини. Не говорете лошо против тях пред други, защото никога не знаете кой кого познава и как вашата информация може бързо да стигне до този, за когото сте я изрекли.

6. Бъдещи планове – чували ли сте поговорката „Никога не казвай „хоп“, преди да си скочил“? Това важи с пълна сила за тази точка! Често плановете се объркват и нещата не се получават точно така, както сме си представяли. Затова казвайте само неща, които вече са се случили и спокойно можете да се похвалите и да ги споделите.

7. Минали грешки – оставете миналото там, където му е мястото. Грешки всеки прави, а най-важното е, че учи от тях. Затова не се чувствайте длъжни да разказвате всичко за миналото си, особено ако сте сигурни, че то никога няма да се повтори.

8. Споделени с вас тайни – когато някой ви е поверил тайна, означава че наистина я е казал само на вас и на никой друг. Не се изкушавайте да предавате информацията нататък, само и само да разкажете нещо любопитно на някого. Спазвайте обещанията си!

Източник: струма.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *