145 четения

Става ли сексът по-добър с годините

Трима американски експерти по психология и психиатрия обясниха причините, поради които сексът с годините става по-хубав, пише “Дейли Мейл”.
Прието е, че с възрастта сексуалната активност и функционалност намалява, но тримата учени разкриват в ново изследване точно обратното. Когато по-възрастните правят по-рядко секс, те се съсредоточават върху качеството.
С времето всеки от нас се усъвършенства в ежедневните си дейности чрез безбройните им повторения. Така и в случая със секса е възможна същата зависимост.
Въпреки наложената идея за доминацията на секса в младите връзки, не трябва да отхвърляме възможността за такава и при по възрастни двойки. Те също продължават да практикуват и да се наслаждават на сексуални изживявания, макар и по-рядко.
По-голямата част от хората над 60 години споделят, че продължават да правят секс поне по 2 – 3 пъти в месеца. Те твърдят, че това продължава да бъде важна част от техния живот.
За набавянето на данните, психолозите изследват 6000 души на възраст между 20 и 93 години, в продължение на 18 години. Така става ясно, че възрастните поставят акцент върху мислите и усилията, които влагат в половия акт, а не честотата му.
Благодарение на по-продължителния им сексуален контакт, те са по-наясно със своите предпочитания.
По-доброто самоопознаване позволява партньорите да се фокусират по-лесно върху удоволствието и на другия. В крайна сметка опитът се оказва по-важен от бройката.
Ясно е, че сексът подобрява нашето здравословно състояние, а по-дългата му продължителност предполага и по-дълъг живот.

Източник: струма.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *