Включиха двама наши в националните отбори по шахмат

Петдневен лагер на националните отбори по шахмат за мъже и жени проведе БФШ 1928, с председател д-р Руслан Тошев, в Асеновград. Целта на подготовката на разширените състави бе предстоящите първенства и Олимпиада. Организаторите се бяха постарали за комфорта и перфектните условия за работа на българските шахматисти.

Покани получиха по десет състезатели от всеки пол, от които шест жени и седем мъже се включиха в лагера. Женската част бе представена от великотърновката Цвета Галунова, Белослава Кръстева, Гергана Пейчева, Виктория Радева, Надя Тончева и Елиф Мехмед.

При мъжете се включиха гросмайстор Радослав Димитров от Велико Търново, Момчил Николов, Красимир Русев, Александър Делчев, Ивайло Енчев и младите надежди Цветан Стоянов и Лъчезар Йорданов. Занятията води гросмайстор Петър Арнаудов, който напътстваше българските национали в различните фази на играта, помагайки им да надграждат своите знания и умения за древната игра в продължение на 7-8 часа на ден.

„Изключително сме доволни от организацията и прекрасната идея да ни съберат на тренировъчен лагер, за да поработим заедно и да се сплотим като екип. Липсата на турнири през последните месеци се отрази много негативно върху нашата шахматна форма и вдъхновение за работа. Не е лесно да поддържаш искрата, когато в света се случват токова неприятни неща и ни е забранено или невъзможно да пътуваме и да се състезаваме. Тези няколко дни ни заредиха с нови сили и отново разпалиха силно желанието ни за тренировки. От свое име и от името на всички колеги и приятели, които присъстваха, искам да изразя огромната си благодарност към ГМ Петър Арнаудов, който бе подготвил прекрасни и разнообразни материали за работа, поздравявам го за отдадеността му към каузата на събитието и перфектно организирания тренировъчен процес. Благодарности отправям и, разбира се, към организаторите от БФШ 1928 за прекрасната и много ползотворна инициатива!”, коментира Цвета Галунова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *