7-етажната нова болница във В. Търново за над 7 млн. лв. приема първите пациенти през юни

Проф. Костадин Ангелов заяви амбиция за изграждане и оборудване на 10 клиники по модела на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ПРОФ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ НАПРАВИ ВИЗИТА В СТАРАТА СТОЛИЦА, ЗА ДА РАЗГЛЕДА НАПРЕДЪКА НА СТРОИТЕЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО НОВИЯ КОРПУС на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Той инспектира всички помещения в седеметажната сграда на стойност над 7 млн. лв., съпроводен от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Стефан Филев.
 Проф. Ангелов даде висока оценка за реализирането на зданието и заяви задоволство от факта, че бъдещото крило на клиниката ще осигури още по-качествена и високоспециализирана медицинска помощ в региона.
 По думите му, поне 10 подобни проекта трябва да се осъществят в страната, за да се гарантира равен достъп до модерно здравеопазване у нас.
„Чувствам се много развълнуван и горд от видяното. Болницата във Велико Търново е една от възловите в областта и годишно през нея преминават над 21 000 пациенти. Клиниката прилича на университетска болница на територията на София. Новата крило е изключително модерно проектирано и има топла връзка с База 1. Това е един голям проект за областта, търновците и хората, които са жертви на пътно-транспортни произшествия на АМ „Хемус““, заяви здравният министър.
 В новия корпус в момента се поставят подовите настилки, окачените тавани, извършват се довършителни дейности и предстои да се обяви обществена поръчка за доставката на мебели – болнични легла, шкафчета, медицински инвентар и т.н. Дейностите се случват със средства от заема от 3,6 млн. лв., който наскоро МОБАЛ изтегли. Очаква се сградата да приеме първите си пациенти през юни.
 ПРОФ. АНГЕЛОВ СЪОБЩИ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ОСИГУРИ СРЕДСТВА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ИЗГРАЖДАНЕ НА ХИБРИДНА ОПЕРАЦИОННА ЗАЛА за нуждите на съдова хирургия. В нея ще се извършват спешни операции на хора, основно с аневризми, за които всяка минута е от ключово значение. Тези пациенти в момента трябва да пътуват до други клиники, а след изграждане на сектора, ще бъдат обработени моментално и няма да има риск за живота им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.