Проф. Костадин Ангелов:“Хотелите и ресторантите са важни, но приоритети са ни здравеопазването, образованието, културата и спорта“

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР КОМЕНТИРА ЗАКАНИТЕ НА РЕСТОРАНТЬОРСКИЯ И ХОТЕЛИЕРСКИЯ БРАНШ ЗА БЪДЕЩО МАСОВО НЕПОДЧИНЕНИЕ.
„Във война сме, а една война не се печели с инат. Ресторантьорите и хотелиерите са много важен бранш, но в този момент нашите приоритети са здравеопазването, образованието, културата и спорта. Всички изпитват затруднения, всички искаме да си върнем живота обратно. Това, което постигнахме не е малко. Ако позволим на емоцията и ината да ни води, бързо ще загубим битката. Виждате какво се случва в Англия, Франция и другите европейски страни. Следим ситуацията и няма да допуснем своеволия“, уточни той.
ПО ДУМИТЕ МУ ПЪРВО ЩЕ БЪДАТ ОБЛЕКЧЕНИ МЕРКИТЕ ЗА СПОРТА, КУЛТУРА И ОБРАЗОВАНИЕТО и две седмици по-късно ще се даде зелена светлина и за заведения за хранене, кафенетата, молове. Ако заболеваемостта остане ниска, две седмици по-късно ще отворят и нощните заведения.
Категоричен е, че само с проявени разум, интелект и дисциплината ще бъде спечелена битката с коронавируса. Подчерта, че се следи внимателно имунизационния процес и всяко едно нарушение бива наказвано.
„Първата фаза на ваксинация все още не е приключила, нашият екип осъществява денонощна връзка с производителите. 14 500 ваксини ще дойдат след няколко дни“, увери проф. Ангелов.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *