63 четения

Училищата от региона могат да кандидатстват за програмата „Училища за пример“

УЧИЛИЩАТА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И РЕГИОНА МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА ВТОРИЯ ВИПУСК НА ПРОГРАМАТА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ „УЧИЛИЩА ЗА ПРИМЕР” НА ФОНДАЦИЯ „ЗАЕДНО В ЧАС”. Програмата е двугодишна и подкрепя училищата, които искат да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление. Крайният срок за кандидатстване е 30 март.

За участие в програмата могат да кандидатстват всички държавни и общински училища, стига училищните екипи да са мотивирани и да искат да работят с програми, които поставят учениците в центъра на обучителния процес.

Програмата „Училища за пример“ се състои от две части. Първата е курс „Лидерство в училище“ и допълнителни курсове по избор на училището, свързани с различни методи на преподаване. Всеки курс включва работа по конкретен училищен проект, надграждащи обучения и менторска подкрепа. Програмата е наследник на успешната Академия за лидери в образованието на фондация „Америка за България“ и стъпва върху натрупания през годините опит в обученията на екипа на „Заедно в час“.

Участието в обученията и менторската подкрепа са безплатни за училищните екипи.

Освен обучения за лидерските екипи в рамките на програмата училищата преминават още през менторска подкрепа, която се осъществява от опитни учители, директори и образователни експерти. Менторите посещават училищата и им помагат при изпълнението на заложените цели по време на цялата програма. Всички те са възпитаници на програма „Нов път в преподаването“ на „Заедно в час“ и „Академия за лидери в образованието” с опит в обучението на учители.

Пилотното издание на програмата започна през миналата година с 26 училища от 15 области на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *