346 четения

Великотърновският театър отваря врати за публиката си

„Червило“ и „Духът на поета“ са първите спектакли, които ще видим

С ТРИ ДРАМАТИЧНИ ЗАГЛАВИЯ И ЕДНО ОПЕРЕТНО ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ“ ВЪЗСТАНОВЯВА СПЕКТАКЛОВАТА СИ ДЕЙНОСТ. На 26 и 28 януари от 19 часа в камерна зала ще бъдат представени спектаклите „Червило“ и „Духът на поета“. На 2 февруари почитателите на оперетната музика могат да се насладят на оперетата „Прилепът“ от Йохан Щраус-син с участието на солисти и артисти, оркестър, хор и балет на театъра. На 4 февруари търновските артисти ще изиграят „Гераците“ на Елин Пелин.

Спектаклите ще се проведат при спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.

Зрителите на „Червило“ ще се потопят в три лични истории на една жена, търсеща вечното равновесие между романтичната и прагматичната любов. Постановката е на режисьора Стела Андреева, която е автор и на адаптацията на текста, създаден по мотиви от съвременни разкази. Сценографията е дело на Лидия Къркеланова. Колорита в представлението допълват музикалните картини, които се изпълняват на живо под съпровода на пианиста Андрей Картунов.

В „Червило“ участват актьорите Стефка Златкова, Стоян Борисов, Иван Митев, Милен Иванов. Чрез тях гостите в публиката ще разпознаят думите, с които обичаме, нараняваме, провокираме или озадачаваме любимите си хора. Сериозните моменти в любовта често са повод за смях през погледа на отминалите дни. Преодолели емоциите чрез призмата на времето, се шегуваме дори със самите себе си. Ето защо всичко в постановката е романтично и някак иронично-комично, сякаш познато от ежедневието ни.

В навечерението на 167-годишнината от рождението на Стамболов в театъра ще представят историческата пиеса „Духът на поета” на Стефан Цанев. В спектакъла оживяват знакови личности от българската история – Захарий Стоянов и Стефан Стамболов. Представлението бе реализирано с любезното съдействие на Община Велико Търново, а режисьор е Антони Цонев. В образа на Стамболов се превъплъщава актьорът Детелин Кандев, а в ролята на Захарий Стоянов ще видим Иван Митев. Като Гунчо – най-приближения човек до Стамболов, в представлението излиза Георги Тодоров, който е част от музикалния състав, но за пореден път участва в драматично заглавие. Представлението е обогатено с авторската музика на Петър Атанасчев, а сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова.

Билети за спектаклите се продават на на касата на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *