111 четения

Седмична прогноза за времето

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО

през периода 22 януари 2021 г. – 28 януари 2021 г.

В петък ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг. Минималните температури ще бъдат около 0°, а максималните ще останат между 8° и 10°, на места до 12°.

В събота ще има променлива облачност. Сутринта ще бъде разкъсана средна и висока облачност, около обед ще намалява до слънчево, вечерта ще бъде предимно облачно. Ще духа умерен, на места до силен вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. Максималните температури ще са между 9° и 12°.

В събота срещу неделя ще се заоблачи и ще завали дъжд. През нощта ще духа умерен до силен вятър от юг. В неделя до обед ще бъде облачно с валежи от дъжд и ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Около и след обед облачността ще намалява до слънчево. Вятърът ще отслабне и ще бъде от югозапад-запад, а вечерта ще се преориентира от изток. Минималните температури ще бъдат между 3° и 6°, а максималните ще са между 10° и 13°.

В понеделник над страната ще премине циклон и ни очаква облачно време с валежи от дъжд, временно интензивни. Ще духа силен вятър от западюгозапад. Температурата ще започнат да се понижава и ще има обратен дневен ход. Сутрешните температури ще бъдат между 5° и 8°, дневните ще останат почти без промяна, а вечерта чувствително ще се понижат до около 0°

Във вторник над страната ще премине студен фронт. Времето ще бъде предимно облачно и след обед ще вали с голяма вероятност сняг. Ще духа умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат около и малко под 0°, а максималните ще са между 2° и 5°

От сряда времето ще се подобри и ни очаква време с разкъсана облачност, намаляваща до слънчево. Минималните температури ще останат около 0°, а максималните ще се повишават и ще бъдат между 5° и 8°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще има разкъсана облачност, временно намаляваща до слънчево. Ще духа силен, по откритите части до бурен вятър от югозапад-юг. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5°. Максималната температура на 2000 м ще бъде около -3°.

В събота ще има разкъсана, по-често значителна облачност. Ще духа бурен вятър от юг. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6°. Максималната температура на 2000 м ще остане около -3°.

В неделя времето ще бъде облачно с валежи от сняг, а под 1300 м – от дъжд. Ще продължи да духа силен до бурен вятър от юг-югозапад. Температурите ще останат без съществена промяна.

В понеделник и вторник отново ще бъде облачно и валежите навсякъде в планината ще бъдат от сняг. Вятърт ще остане силен, но ще се преориентира от запад и слабо ще понижи температурите. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около -2°. Максималната температура на 2000 м ще достигне около -9°.

От сряда ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. Ще продължи да духа силен вятър от югозапад-запад. Температурите ще започнат да се повишават. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 0°. Максималната температура на 2000 м ще бъде около -7°.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *