2893 четения

Заразата в региона намалява, вече сме в жълта зона по заболеваемост от коронавирус

ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ЗАТВЪРЖДАВА ПОЛОЖИТЕЛНАТА ТЕНДЕНЦИЯ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА СЛУЧАИТЕ НА COVID-19 В ОБЛАСТТА. 14-дневната заболеваемост вече падна до 47,30 инфектирани на 100 хил. души население. Тази стойност вкарва региона ни в златната среда – жълтата зона на заразени.

За последните три дни са диагностицирани само 18 души с коронавирус. Общият брой лабораторно доказани случаи в областта са 4708. Излекуваните са 4708, а в болница са настанени 49 лица. В домашни условия се лекуват 151 души.

Битката със заразата са загубили още трима – жена на 66 години и двама мъже, на 55 години. Общият брой на починалите е 320.

С доставените общо 151 флакона ваксина срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech са имунизирани 791 медицински специалисти, включени в първа фаза от националния план за ваксиниране срещу коронавирус у нас.

Дискутира се идеята за разкриване на много кабинети за поставяне за защитните препарати срещу инфекцията, които да работят до 22:00 ч. В тях ще се имунизират всички желаещи напролет. За всяка направена ваксинация медицинският екип ще получава по 10 лв. от държавата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *