1449 четения

Търновските социалисти номинират Корнелия Нинова за водач на листата

ЛИДЕРЪТ НА БСП КОРНЕЛИЯ НИНОВА Е НОМИНИРАНА ЗА ВОДАЧ НА ЛИСТАТА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН, съобщи областният координатор на социалистите Петко Тюфекчиев.

Според правилата на партията единствено председателят на БСП има право да води две листи в страната. Дали лидерката ще оглави тима на социалистите в областта за предстоящите парламентарни избори, които са на 4 април, ще стане ясно в края на месеца. Тогава Националният съвет на партията трябва да определи водачите в цялата страна.

СТАРТИРАХА ВЕЧЕ И ОБЩИНСКИТЕ КОНФЕРЕНЦИИ, НА КОИТО СОЦИАЛИСТИТЕ ЩЕ ИЗСЛУШАТ ОТЧЕТИТЕ НА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ и ще направят своите номинации за кандидати за народни представители. Първите събрания са в Сухиндол и Златарица, последната конференция е в Павликени. До 7 февруари трябва да бъде проведен и областният съвет, който да подреди цялата листа за народни представители и след това листата да бъде утвърдена от Националния съвет, уточнява г-н Тюфекчиев.

ДА БЪДЕ ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В ОБЛАСТТА – ТОВА Е АМБИЦИЯТА НА БСП В ПРЕДСТОЯЩИЯ ВОТ. „Нека припомня, че удвоихме народните си представители и от 38 в 43-тото НС, те бяха 80 в 44-тото Народно събрание. Двама от народните ни представители са млади хора, което отговаря на линията на партията“, коментира Петко Тюфекчиев.

„На предишните парламентарни избори на областно равнище ние спечелихме 38 433 гласа, с 5000 повече от гласовете на ГЕРБ. Затова сега целта ни е да подредим силна листа, да направим силна кампания с ясни и точни послания и с ясно зададени решения на проблемите. Освен това много разчитаме на подкрепата на обществеността“, допълват от столетницата.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *