80 четения

Клуб „ТАМ“ търси художници за уъркшоп по ризография и ситопечат

ЕКИПЪТ НА ПРОСТРАНСТВОТО ЗА КУЛТУРА „ТАМ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ТЪРСИ ИЗГРЯВАЩИ И УТВЪРДЕНИ ХУДОЖНИЦИ, които имат желание да се включат в тридневен уъркшоп по ризография и ситопечат. Поканата за артистите е отворена до 31 януари.

След селекция и подготвителен работен процес петима автори ще участват в уъркшоп по ризография и ситопечат в базата на NoPoint Atelier в габровското село Баланите, които заедно с куратора Мартина Йорданова са партньори по проекта. „Достатъчно е кандидатите да имат интерес в сферите графична техника и съвременно изкуство. Всички разходи, свързани с участието в уъркшопа и престоя в с. Баланите, се покриват от организаторите като част от дейностите по проект „ТАМ” от октомври до октомври”, който получи финансиране от Национален фонд „Култура“, обяснява управителят на „ТАМ“ Галин Попов.

И уточнява, че в началото на март ще се състои първата работна среща за артистите, които бъдат одобрени за участие в проекта. След това предстои да бъдат разгледани и обсъдени идейните проекти на авторите. А самият уъркшоп ще бъде през април в базата на No Point Atelier. Тогава всеки автор ще може да изработи лимитирана серия принтове. В средата на април резултатите от работния процес ще бъдат представени пред студенти и преподаватели във Факултета по изобразително изкуство към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

„След това предстои и може би най-интересната част от проекта. В началото на май ще качим онлайн всички създадени от художниците работи и тогава всеки, който живее във и около Велико Търново, ще може да си хареса и поръча оригиналните принтове за дома си. Така в продължение на две седмици той ще бъде домакин на изложба, а ние ще станем свидетели на първата по рода си домашна изложба“, коментира още Галин. И допълва, че предоставянето и доставката на произведенията ще бъде напълно безплатно, а изложбата ще може да бъде поръчвана по всяко време до края на септември.

Уъркшопът и изложбата са част от дейностите по проект „ТАМ” от октомври до октомври” – едногодишна програма за продуциране на български творци, работещи в сферите на изобразителното изкуство, музиката и театъра.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *