497 четения

Реновират с над 300 000 лв. Първо хирургично отделение на МОБАЛ

ЗАПОЧНА ГОЛЯМ РЕМОНТ НА ПЪРВО ВЪТРЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА. Строително-монтажните дейности са стартирали преди няколко дни, като целта е да се обновят всички помещения в звеното. Обществената поръчка е спечелена от търновската фирма ЕТ „Идеал – Хасан Юсеинов“ и за реализирания ангажимент ще получи 239 836 лв. с ДДС. Изпълнителят следва да приключи обекта в срок от 58 календарни дни.

Предвидено е да се направи основен ремонт на стените и таваните, подмяна на прозорци и врати, монтаж на нови електрически табла и енергоспестяващо осветление, ВиК реновация, поставяне на отоплителни алуминиеви глидери, вентилационни инсталации и модерна пожароизвестителна система и други дейности, незасягащи целостта на сградата.

Обзавеждането и оборудването на звеното пък е поверено на фирма „Валди 2000“ ООД. Тя ще осигури доставката на болнични легла, шкафчета и оборудване за превързочните и манипулационните зали. За услугата ще получи от лечебницата 74 921 лв. с ДДС.

Доскоро Първа хирургия бе COVID отделение, но драстичният спад на пациенти позволи да бъде замразена терапевтичната дейност в нея и да се стартира реновирането. Обновяване в звеното не е имало от десетилетия.

Само 19 пациенти с коронавирус са останали за лечение в болницата, информира изпълнителният директор д-р Стефан Филев. Те са настанени в две COVID отделения, а останалите четири структури, които бяха превърнати в звена за инфектирани, са върнат в стария им облик и приемат пациенти спрямо съответния си медицински профил. Шефът на клиниката допълни, че четирима заразени са настанени в реанимация.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *