1152 четения

От февруари отварят моловете, фитнесите и школите за танци и спорт

Търсят се варианти за подновяване на работата на ресторантите и заведенията за развлечение

 

ОТ НАЧАЛОТО НА ФЕВРУАРИ СВОЯТА ДЕЙНОСТ ВЪЗОБНОВЯВАТ ФИТНЕС ЗАЛИТЕ, ШКОЛИТЕ ЗА ТАНЦИ, СПОРТ И КУЛТУРНИ ДЕЙНОСТИ. Дава се зелена светлина и за работата на големите търговски центрове и молове. Това стана ясно в понеделник сутринта, по време на работното съвещание, което премиерът Бойко Борисов свика в Министерски съвет. На срещата представителите на Националния оперативен щаб са препоръчали разхлабване на противоепидемичните мерки.

Ще се търсят варианти са постигнане на консенсус и с ресторантьорите и хотелиерите, които от своя страна настояват да заработят отново от февруари и дори заплашиха с масово неподчинение. Министър-председателят разпореди на здравния министър проф. Костадин Ангелов да проведе среща с представителите двата брашна, както и тези на нощните клубове, за да обсъдят възможни варианти за тяхното функциониране. Припомняме, че само до преди няколко дни мнението на управляващите беше кафенета, ресторантите и другите видове обекти за хранене и развлечение да останат затворени до 18 февруари.

Борисов изтъкна опцията за хлопване на кепенците на всички заведения при евентуално повишаване на заболеваемостта.

Предстои здравният министър да издаде заповед за представяне на отрицателен PCR тест за влизане на територията на страната на всички граждани, идващи от трети страни и от Европейския съюз. Тази мярка ще се въведе с оглед опасността от разпространение на новия щам на COVID-19.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *