Времето днес: Облачно с валежи от дъжд, следобед ще нахлува по-студен въздух

През нощта ще бъде облачно. Ще духа силен до бурен вятър от юг. Минималните температури ще бъдат между 7 и 9 градуса. За В. Търново минимална температура около 8.

В понеделник ще бъде облачно с валежи от дъжд, по-интензивни около обяд. Следобед валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа силен вятър от югозапад-запад. Дневните температури ще останат почти без промяна и ще бъдат между 8 и 10 градуса. Следобед започва нахлуване на студен въздух и температурите чувствително ще се понижат. За В. Търново максималната температура ще бъде около 10 гр.

Атмосферното налягане до обяд ще се понижава, а следобед ще започне да се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има разкъсана, по-често значителна облачност. На много места ще превалява сняг. Ще духа силен, по откритите части до бурен вятър от югозапад-запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 2 градуса. Максималната температура на 2000 м ще бъде около -2.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 17.2 гр. през 2002 г., а най-ниската измерена минимална температура е -21.2 през 2010 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 39 минути и ще залезе в 17 часа и 21 минути. Фаза на Луната: четири дена преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *