Полицията удари свърталище на наркомани в търновско жилище

Няколко надрусани младежи са били намерени в квартира на млада жена във Велико Търново при нощна акция на полицията. Малко след полунощ в понеделник са спипани 36-годишна жена и 25-годишен мъж, които имали свивки станиол от около един грам метамфетамин. Операцията е извършена заради множество сигнали, че на този адрес се събират наркомани. По случая е образувано досъдебно производство.

Две бързи производства за притежание на наркотични вещества са започнати още в старата столица и в Свищов. Извършена е проверка на 28-годишен от с. Присово, в хода на която е намерена и иззета свивка, съдържаща бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Същия ден при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества служители на РУ – Свищов, са извършили проверка на 15-годишно местно момиче. Намерени и иззети са около 0,5 грама кристалообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.