Рибари събраха 1125 лв. за лечението на малката Нелис от В. Търново

Въдичарите ще продължат да подкрепят каузата през цялата година

 

ИМПРОВИЗИРАН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН РИБОЛОВЕН ТУРНИР ОРГАНИЗИРАХА ЛЮБИТЕЛИ ВЪДИЧАРИ НА ЕЗЕРОТО „СВЕТА ГОРА“. Събитието се проведе в неделя, а каузата му бе събиране на средства за скъпоструващото лечение на 3-годишната търновка Нелис Кедова, която се бори с онкологично заболяване. Благодетелите подкрепиха кампанията с 1125 лв.

Идеята за сбирката бе на Даниел Спасов от Горна Оряховица, който е председател на секция „Плувка“ към Българска федерация по риболовни спортове и участник в групата „Риболов на фидер с кошничка – Masters of GoT“.

„Съобщих в интернет, че планирам да проведа риболовен излет, на който ще има кутия за събиране на дарения в помощ на малката Нели. Поканих всички, които споделят хобито, и всъщност дойдоха хора от цяла България – Варна, София, Шумен, Русе, Габрово и т.н. 30 души присъстваха, имаше и деца, които направиха дарения“, разказа той.

По думите му предстои да бъдат преведени още средства от въдичари от страната, които били възпрепятствани да дойдат на събитието, но изпратили суми по куриерска фирма.

„През цялата година всички турнири, които ще организираме на езерото „Света гора“, ще са посветени на акцията за събиране на средства за Нелис. Вярваме, че тя ще успее да се възстанови напълно, ще има прекрасно детство и ще забрави неприятните спомени от престоя в болница“, заяви Даниел.

 

ЖЕСТЪТ НА РИБАРИТЕ ТРОГНА СЕМЕЙСТВОТО НА МОМИЧЕНЦЕТО

 

„Благодарим за прекрасната инициатива! Благодарим за подкрепата на всички тези сърцати хора, които са съпричастни към нашата кауза! Желаем ви сполука, момчета, и както се казва на ваш, „рибарски” език – „Ни люспа, ни опашка!“. Рибарството не е само хоби, както обикновено се казва, то е страст и всичко останало. Ако някой от вас хване „златната рибка“, моля да не забрави да пожелае здраве за Нелис!“ С тези думи майката на момиченцето Ася Кедова се обърнала към инициатора на благотворителното събитие.

„Този неин отговор ме просълзи. Призовавам повече хора да се включат в набирането на средства и нека директно да превеждат по банковата сметка на Нелис“, коментира Даниел.

Необходими са 250 000 евро за провеждането на имунотерапия. Нелис доказа, че е истински герой, борейки се достойно с рака през изминалите 2 години.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *