7271 четения

Коронавирусът уби 30-годишен мъж в горнооряховската болница

30-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ ЛЯСКОВЕЦ ПОЧИНА ОТ КОРОНАВИРУС, НАУЧИ „БОРБА“. Той е лекуван в МБАЛ „Св. Иван Рилски“, а през последните дни близките му усилено издирваха оздравели от COVID-19, които да дарят реконвалесцентна плазма, като последен опит на медиците да го спасят. Въпреки положените усилия на лекарите лясковчанинът е издъхнал във вторник. Не е известно починалият да е страдал от хронични заболявания, които да са утежнили още повече състоянието му.

Това е поредната млада жертва на инфекцията в региона. През есента в горнооряховската болница коронавирусът погуби 24-годишен мъж, 39-годишен не успя да се пребори със заразата в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов, където битката за живота си загуби и 19-годишният абитуриент Христо Денев.

Починалите от COVID-19 в региона са общо 322.

В сряда е отчетено леко повишение на диагностицираните – 23 нови случая, което възлиза на 54 на 100 000 души. Успокояващ е фактът, че от установени 4753 заболели излекуваните са 4200.

Ваксина са получили общо 899 лица, от които 76 педагогически специалисти, включени във фаза II на Националния план за имунизиране срещу COVID-19 в България.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *