PCR тест за влизане в България oт днес

Хората, които нямат отрицателен PCR тест, ще трябва да останат под 10-дневна карантина

От днес България въвежда задължителен PCR тест за влизане в страната. Изискването ще е в сила поне до края на април.

Всички пристигащи в страната трябва да представят документ, с който да удостоверят, че не са заразени с коронавирус.

Изследването трябва да е направено до 72 часа преди влизането в страната.
Изключение ще се прави само за транзитно преминаващите, за шофьорите на автобуси и камиони, както и за екипажите на кораби и самолети.

 

istock
Хората, които нямат отрицателен PCR тест, ще трябва да останат под 10-дневна карантина. 

„Що се касае за влизането на български граждани, които са излезли от страната и предстои да влязат обратно, тези хора ще бъдат поставени под карантина или ще им бъде извършена антигенен тест на влизане, или в рамките на 24 часа ще се извърши PCR тест и съответно при отрицателен резултат, карантината ще се вдигне“, заяви здравният министър Костадин Ангелов.

 

Редът и условията за влизане, транзитно преминаване и престой в България се извършват съгласно заповедта на здравния министър от 26-и януари тази година за срока на удължаване на извънредната епидемична обстановка до 30-ти април.

Източник: паритени.бг

One thought on “PCR тест за влизане в България oт днес

  • 30.01.2021 в 11:40
    Permalink

    Казвам го за ++десети път….COVID-19 не е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации… Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните… Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат от НОЩ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.