COVID-19 влезе в детска ясла и детска градина в областта

Регионът ни се върна в оранжевата зона на заболеваемост

 

ПОВИШАВА СЕ ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОТ КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТТА. След цяла седмица в златната среда – жълта зона, отново влязохме в оранжевата. Новодиагностицирани са 22 души, а инфектираните възлизат на 67,5 на 100 000 души.

С положителна проба за коронавирус е лице от персонала на детска градина „Радост“ в община Елена. То е било контактно с 20 малчугани от забавачката, които са поставени под 10-дневна карантина от здравните власти в старата столица. Освен хлапетата, два колеги на заразения също ще останат в изолация.

Във връзка със заболяло 2-годишно момченце, за което първо „Борба“ съобщи в понеделник, от Регионалната здравна инспекция са карантинирали четирима души персонал и 10 деца от ясла „Слънце“ във Велико Търново.

В двете детски заведения са проведени дезинфекционни мероприятия, за осигуряване на безопасни условия на функциониране.

Междувременно приключи масовото тестване на педагози и служители в образователната сфера в региона. Изследвани са 1001 лица, които са пожелали да преминат диагностика. Положителните проби са по-малко от 1 процент.

По отношение на ваксинацията, областта ни се нарежда на 9 място в Националната статистика по брой имунизирани по региони. Поставени са 1378 дози, а реваксинация е проведена при 547 души.

Активните случаи на хоспитализирани заради заразата са 51, а в домашни условия се лекуват 171 лица.

Три нови жертви взе COVID-19. Битката загубиха трима мъже на 59, 78 и 82 години. Общо починалите са 332-ма.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.