249 четения

ВМРО ще се яви на изборите самостоятелно

САМОСТОЯТЕЛНО ЩЕ СЕ ЯВИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ВМРО. Това е решението на Организационния съвет и Изпълнителния комитет на партията и е продиктувано от убеждението на ръководството и на структурите на войводите в страната, че движението има сили да постигне същите много добри резултати като тези на изборите за Европейски парламент и на местните избори през 2019 г. Тогава ВМРО отново се яви самостоятелно. На евроизборите войводите вкараха двама представители в Европейския парламента – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, а на местния вот ВМРО удвои по места представителството си в общинските съвети.
„Предстои да подредим листата си за Великотърновския избирателен район и да я представим пред нашите избиратели. Много скоро ще е ясен и водачът“, коментира народният представител от Велико Търново доц. Милен Михов, който е областният лидер на войводите. Той допълва и това, че всеки следващ избор ВМРО се утвърждава като важен обществен фактор в общината и в областта.
ВМРО получи 17 мандата в областта след изборите за местна власт през 2019 г., при 10 след изборите през 2015 г. Войводите имат и кметове в три населени места в три общини в областта – в търновското село Самоводене, в Обединение, община Полски Тръмбеш и в Благоево, община Стражица.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *