Горещи новиниСпорт

„Етър ВТ“ се раздели с последния от футболистите изминали с отбора пътя от „В“ група до елита

В петък „Етър ВТ“ се раздели с нападателят Иван Петков. Последният от футболистите изминали пътя с отбора от „В“ група до Първа лига ще продължи кариерата си в „Янтра” (Габрово). Цар Иван, както го наричат феновете, ще облича през пролетта екипа на габровския тим, за да помогне на отбора в битките от втория полусезон.

Иван Петков е роден във Велико Търново и е юноша на “болярите”. Кариерата му е преминала в отборите на „Валекс“ /Трявна/, „Загорец”, „Калиакра”, „Спартак” (Варна). От 2014 г. е в състава на „Етър ВТ”, с който измина пътя до елита. Има 15 сезона и над 280 изиграни мача в професионалния футбол в Първа и Втора лига.

„Етър” се съобрази с желанието на футболиста да играе редовно. Сърдечно му пожелаваме да продължава да бележи голове, както го е правил през цялата си богата кариера!, заявиха от великотърновския клуб.

„Разбрахме се с ръководството да продължа кариерата си в „Янтра”. Мисля, че там ще имам голям шанс да играя и ще разчитат на мен. Искам да поиграя още малко футбол, да си видя възможностите във Втора лига в професионалния футбол. Моето сърце винаги е било в „Етър”, седем години съм носил виолетовия екип. Най-незабравимите спомени от кариерата ми са в „Етър” и по всяко време мога да се върна и знам, че ще бъда добре дошъл – както в моето семейство. Надявам се отборът да се спаси и да го чака добро бъдеще! Винаги ще следя мачовете му, кой знае, може след време да се върна пак.

Физически се чувствам много добре, направихме хубава подготовка, имам самочувствие и затова искам да отида да играя редовно. Тук има по-млади момчета, на които ще се разчита, нека те помогнат и вкарват голове, както съм го правил и аз!

Искам да благодаря на всички фенове за цялата подкрепа през годините. И сега като чуя „Цар Иван”, направо настръхвам… Без тях съм бил никой и най-хубавите ми емоции са с тях!”, заяви Иван Петков.

След последната му тренировка с отбора той получи от клуба своя виолетов екип с №9 с автографите на всички футболисти и не можа да сдържи сълзите си, като им пожела успех и да дават всичко от себе си за „Етър”.

Иване, ти си завинаги един от нас и пътят към стадион „Ивайло” за теб е отворен по всяко време!, заявиха още от клуба.

 

 

 

 

 

 

One thought on “„Етър ВТ“ се раздели с последния от футболистите изминали с отбора пътя от „В“ група до елита

  • Още го помня как играеше на виенска на игрището на ОУ П.Р.Славейков. Но… времето лети. От едно малко момче мечтател се превърна в мъж с главно “М”. Той сбъдна мечтата, която много други момчета не успяха – да играе в любимия ЕТЪР. И не само да играе, а да е фактор в отбора, да се превърне в любимец на публиката. Как го е постигнал, какво му е струвало, само той си знае. Гордея се, че го познавам!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *